PORTUGAL Lissabon

Lissabon ligt op de rechteroever van de Taag, op korte afstand van de Atlantische Oceaan, in de streek Estremadura.Het is de stad van de Fadomuziek, Azulejos en de gele tram die je overal in de smalle straatjes tegenkomt.

 

Fadomuziek kun je in cafe's of in het theater beluisteren. Ook is er een Fadomuseum, het Casa do Fado e da Guitarra Portuguesa.

 

De Azulejos kom je overal in de stad tegen, maar ook hiervan is er een museum, het Museo Nacional do Azulejo.

 

Bairo Alto, de hoge wijk, is een van de meest schilderachtige wijken van Lissabon. De bovenstad is te bereiken met Tram 28 of met een van de 'Elevadores', de liften of trammetjes die je een steile klim besparen.

 

De oudste wijk van Lissabon, Amalfa ligt tegen de burchtheuvel en is een wirwar van smalle straatjes met overal wapperend wasgoed. Op de heuvel ligt het Castelo de São Jorge, hier heb je een prachtig uitzicht over de stad. Info: www.visitportugal.com

Tram 28
Tram 28

 

Sintra

Palácio Nacional de Pena
Palácio Nacional de Pena

Sintra ligt in het district Lissabon. Hier kwamen vroeger de koningen van Portugal om in de zomer de hitte van de stad te ontvluchten.

Sintra is een prachtig stadje, met mooie paleizen en steile steegjes. Er zijn drie Nationale Paleizen, waarvan het Palácio Nacional de Pena het wonderlijkst is. Het werd in de 19 de eeuw gebouwd op een berg. Alle bouwstijlen uit voorgaande eeuwen zijn erin verwerkt. Het lijkt hierdoor op een sprookjespaleis.

Buiten Sintra ligt het meest westelijke punt van het Europese vasteland, de Cabo da Roca. Info: www.whc.unesco.org/en/list/723

Sintra
Sintra