COUNTY LIMERICK


Adare

Adare gelegen in het zuidwesten van het land, wordt beschouwd als het mooiste dorp van Ierland. Het heeft prachtige kleurrijke cottages met rieten daken. Het dorp dankt zijn huidige uiterlijk aan de graven van Dunraven, die het dorp in de jaren 1820-1840 lieten restaureren.

In het Adare Heritage Centre kan men de geschiedenis, in de vorm van een tentoonstelling met levensechte modellen, plus een audiovisuele presentatie, zien van Adare.

Info:  http://www.adarevillage.com/


 

Limerick

Limerick werd door de Vikingen gesticht en was in die tijd zeer welvarend, vanwege zijn strategische positie aan de Shannon.

Het oudste deel van de stad is King's Island, waar de Vikingen een nederzetting hadden. Hier bevindt zich ook het King John's Castle en de protestantse kathedraal uit de 12e eeuw.

Naast de kasteel staat het Jim Kemmy Municipal Museum, met een interessante verzameling schilderijen in zijn collectie. Verder zijn er zwaarden, zilverwaar en andere objecten uit het stenen en bronzen tijdperk te zien.

Het Georgian House and Garden werd gebouwd in 1830 en in 1999 in zijn oude glorie hersteld. Het is een prachtig voorbeeld van Georgiaanse architectuur, meubelering en decor.

Info:  http://www.limericktourist,com   www.shannonheritage.com/Attractions/KingJohnsCastle/