Nordrhein - WestfalenMünster

Münster ligt in het noordelijke deel van Nordrhein-Westfalen. Het is een gezellige studentenstad met mooie winkels en leuke restaurantjes en meer dan 30 musea , waaronder de Friedenssaal , waar in 1648 voor de onafhankelijkheid van Nederland werd onderhandeld en ondertekend. 

Info: Geheim over de grens

Info: Münster-tourismus

 

Vrede van Westfalen

Münster is een internationaal ingestelde stad , die kan terugblikken op meer dan 1200 jaar geschiedenis als , Bisschopszetel - Hanzestad - hoofdstad van de Pruisische provincie Westfalen - Universiteitsstad...

Münster heeft altijd al voor de regio en ver daarbuiten een belangrijke rol gespeeld. Maar met één ding in het bijzonder heeft Münster in de wereldgeschiedenis naam gemaakt: als stad van de Vrede van Münster. 

Lees verder: stadt-muenster.de

Münster fietsstad

Er starten in Münster meerder lange en korte fietstochten. De kortste hiervan is de fietspromenaderoute die rond het oude centrum van Münster ligt. Deze bijna 5 km. lange rondweg is één van de populairste fietspaden in Münster.

Een kaartje met daarop de verschillende fietstochten is verkrijgbaar bij de toeristen informatie op de Prinzipalmarkt.

Info: Steden.net

 

 


Xanten

Het Archeologisch Park Xanten is gebouwd op de resten van de Romeinse stad Colonia Ulpia Traiana, gelegen aan de noordkant van Xanten.

 

Het park heeft prachtig gereconstrueerde gebouwen die op de originele plaats zijn gebouwd. De wegen in het park stemmen overeen met het antieke stratenraster en de bomen staan op de plaats van de pilaren van de overdekte trottoirs.

Amfitheater Xanten
Amfitheater Xanten
Haventempel in het Archeologisch Park Xanten
Haventempel in het Archeologisch Park Xanten

In het prachtige "Römermuseum" worden o.a. vondsten uit de oudheid tentoongesteld en kan men via moderne media zien hoe het Romeinse leven 2000 jaar geleden verliep.

Ook kan men nog fundamenten van de grote thermen zien.
  

Fundamenten van de thermen
Fundamenten van de thermen