Vorarlberg


 

 

Nenzing ( Vorarlberg )

Hier hebben wij 8 jaar lang een fantastische vakantie doorgebracht.

Toen heette het Camping Garfrenga, nu Alpencamping Nenzing.

Info:  http://www.alpencamping.at/


 

Nenzinger Himmel ( Vorarlberg )

 

De Nenzinger Himmel is een alpine en vakantieoord in het Gamperdonatal bij Nenzing in de deelstaat Vorarlberg. Het natuurpark Nenzinger Himmel grenst in het westen aan het Vorstendom Liechtenstein en in het zuiden aan Zwitserland. Het is van de weinige autovrije natuurparken. 

Je kunt er dan ook alleen te voet of per shuttle bus te bereiken. Halverwege Nenzing en Nenzinger Himmel ligt de Bedevaartskapel Kühbruck.

Alpengasthof Gamperdona is het startpunt van meerdere wandelroutes.

Info: Nenzinger Himmel 

Info: Wikipedia

 


Feldkirch

 

Feldkirch

Feldkirch is een middeleeuwse stad in Vorarlberg. De stad werd in 1200 gebouwd.  Rond 1500 werd de stadsmuur herbouwd , de stad bleef in de loop der eeuwen ongewijzigd. De historische binnenstad van Feldkirch met de levendige Marktgasse en zijn talrijke kleine cafes en restaurants is een populaire vakantiebestemming.

 

Kapuzinerkloster

De klooster bevindt zich buiten de eerdere vestingwerken en werd gesticht in 1605.

Nadat Oostenrijk bij Hitler's Duitsland werd ingelijfd , werd het klooster onteigend en gesloten tot het einde van de Tweede Werldoorlog. Door de afname van het aantal fraters werd het klooster in Feldkirch in 2007 volledig gerenoveerd en werden de kapucijnenkloosters in Bludenz en Bezau gesloten en als enige broederschap in Vorarlberg in het klooster in Feldkirch voortgezet. 

Info: wikipedia.de

 

Schloss Amberg

Kasteel Amberg is de woning die keizer Maximilian in 1493 voor gravin Anna von Helfenstein liet bouwen. De kasteel neemt een speciale plaats in tussen de adelijke zetels in Vorarlberg. Na bijna 4 jaar verbouwing en renovatie heeft de familie Scheyer dit historische pand ter beschikkinggesteld aan het publiek.

Het gebouw domineert op de machtige Amberrots boven de historische waardevolle St. Magdalenakerk. Het werd gebouwd op een van de mooiste uitzichtpunten in Feldkirch en ligt in een dromerige omgeving.

Kasteel Amberg is eigendom van de familie Scheyer , die het kasteel koestert en onderhoud en dit historische pand beschikbaar stelt voor evenementen.

Info: schlossamberg.at

 

Schloss Schattenburg

Kasteel Schattenburg  ligt op een heuvel boven de stad Feldkirch , waarmee het is verbonden door de voormalige stadsmuur. 

 

Hugo I von Montfort , stichter van de stad Feldkirch , bouwde het kasteel in het jaar1200. De verschillende graven van Montfort verbleven hier tot 1390 , nadien werd het verkocht aan de Habsburgers. In de loop van de jaren heeft het kasteel verschillende oorlogen doorstaan en heeft het wat schade opgelopen , maar werd steeds weer gerenoveerd. Tegenwoordig is het een van de best bewaarde middeleeuwse kastelen in Midden-Europa.

 

Het schattenburgmuseum biedt een totaal van achttien museumkamers op drie verdiepingen. Elke kamer is gewijd aan een ander aspect van de geschiedenis van Feldkirch. In de burchtwacht worden wapens van de middeleeuwen tot de Tweede Wereldoorlog tentoongesteld. 

Het kasteel herbergt ernaast een restaurant.

Info: wikipedia.nl

Info: Bregenzerwald.at

 


Dorbirn

De Rappenloch-kloof is toegankelijk vanaf de Gütle tot aan de Rappenlochbrücke. Dan moet je overstappen op de ringweg om bij de Staufensee te komen , of de wandelroute naar de Karren , Alploch en Kirchle

 

Rappenlochschlucht Staufensee rondwandeling.

Van Gütle door de Rappenloch-Kloof naar Staufensee en weer terug. Een rondwandeling voor alle liefhebbers.

Houd de website in de gaten , ivm weersomstandigheden.

Info: Rappenlochslucht

Info: Wikipedia


Lünersee

De Lünersee is een natuurlijk stuwmeer dat aan het eind van de Brandnertal gelegen is en behoort tot de gemeente Vandans in het Montafon. Ooit was het de grootste natuurlijke bergmeer in de oostelijke Alpen. Het meer ligt op een hoogte van 1970 meter. Sinds 2020 is er een nieuwe Lünerseebahn in geopend. In 6 minuten bereik je de Parel van de Alpen , de Lünersee. Het is het startpunt voor vele wandelingen , waaronder die naar de Schesaplana , de hoogste berg van de Rätikon.

 

Wandeling Schesaplana

Vanaf het bergstation Lünersee loop je langs het meer naar het westen , dan rechts omhoog naar Totalphütte , langs het kleine meer Totalp en de douanepost Schesplana op de Schesaplana-brug. Vanaf hier is het slechts 55 meter naar de 2965

meter hoge Schesaplana-top. Daar kun je genieten van het 360 graden bergpanorama en onvermijdelijk de grens oversteken. je kunt dan via dezelfde route terugkeren. De route is moeilijk en is ongeveer 10.7 km .

Info: luenersee.at 

Info: komoot.nl

 


Silvretta Hochalpenstrasse

De Silvretta Hochalpenstrasse is een van de mooiste en meest populaire panoramische weg in de Alpen. De tolweg leidt 22.2 km van Partenen in het Montafon ( 1051 m )  in 34 haardspeldbochten over de Bielerhoehe op 2032 m  naar Galtür ( 1584 ) in het Paznautal. Het spectaculaire berglandschap en de meren Vermunt en Silvretta , die direct aan de weg liggen , fascineren iedere bezoeker. Tolhuis Partenen ( 1051 m ) Tolhuis Galtür ( 1725 m ) en passhoogte  ligt op 2032 meter.

Info: visittirol.nl