Youtubefilm  van Bashir Abu Shakra


Schönau am Königssee

Schönau am Königsee is een plaats in de deelstaat Bayern en maakt deel uit van het Landkreis Berchtesgadener Land.

 

Königssee

Het ontvangstgebouw van het voormalige treinstation Königssee aan de voormalige spoorlijn Berchtesgaden. Königssee werd in 1908/1909 in de Heimatstil gebouwd. Het wordt nu gebruikt als restaurant en sinds 2015 ook gebruikt voor een Romy Schneider tentoonstelling. 

 

De Königssee is een langgerekt bergmeer en ligt aan de oostelijke voet van de Watzmann. Aangezien de Königssee ingebed is tussen steile berghellingen . wordt het beschreven als fjordachtig. Het is ook een van de schoonste meren van Duitsland. Het grootste deel van het meer ligt in het Nationaal Park Berchtesgaden.

 

De bedevaartskerk St. Bartholomä op de westelijke oever van de Königssee op het schiereiland Hirschau is een symbool van de regio en de bestemming van duizenden toeristen. In sommige delen dateert het uit de 12e eeuw en vanaf de 17e eeuw ontworpen in barokstijl.

Info: berchtesgaden.nl

Info: reisroutes.nl


Ramsau

Ramsau maakt deel uit van het Berchtesgadener-Land. De Sint-Sebastiaankerk en de Hintersee zijn de overbekende beelden op schilderijen en toeristische affiches.

 

Ramsau is een echt bergsportdorp , met tal van wandelmogelijkheden. De eerste beklimmer van de oostwand van de Watzmann , de hoogste top van het bergmassief , kwam hier vandaan. Hij werd ook de eerste huttenwaard van het Watzmannhaus , en zijn standbeeld staat nog altijd voor het raadhuis van het dorp. 

Lees verder; indebergen.nl

 

Wimbachklamm

Bij de ingang van het enorme hooggelegen dal tussen Watzmann en Hochkalter in het bergdorp Ramsau , ligt een smalle kloof; de Wimbachklamm.

Terwijl het achterste Wimbachtal , de zogenaamde Wimbachgries , bedekt is met droog grind en het water ondergronds stroomt , komt het water van de bergstroom met een luid geraas in de klamm naar de oppervlakte en valt in sterke watervallen in de smalle rotskloof. Bruggen en loopbruggen op de steile kliffen maken een wandeling door de Wimbachklamm mogelijk.

Info: berchtesgaden.de

Info: wandern bergsteigerdorf ramsau


Berchtesgaden

Berchtesgaden is een oud stadje in het zuidoosten van Bayern , gelegen in het dal van de Ache en wordt omgeven door hoge bergen.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was het een belangrijke plaats in Duitsland , op de Obersalzberg , vlak bij Berchtesgaden , woonden Hitler en andere hoge nazi's. 

 

Obersalzberg

Obersalzberg is een duizend meter hoge berg , gelegen in de Beierse Alpen nabij Berchtesgaden. De naam Obersalzberg komt van de zoutmijnen die zich onder deze berg bevinden en die sinds 1571 in productie zijn. Deze berg is voornamelijk bekend geworden vanwege het feit dat hier tijdens de Tweede Wereldoorlog de hoogste nazileiders woonden , waaronder Adolf Hitler en Herman Göring.

 

De Kehlstein is eem berg die te bereiken is vanaf de Obersalzberg. Voor de 50e verjaardag van Hitler liet Martin Bormann een theehuis bouwen op de top van de Kehlstein. Dit huis kreeg de naam Kehlsteinhaus , door de Amerikanen Eagles Nest ( Adelaarsnest ) genoemd. De Kehlstein kan heden ten dage alleen door wandelaars of met speciaal voor dit doel gebouwde bussen worden bezocht. In de rotsen is een tunnel gebouwd , en aan het eindevan de tunnel start de lift die de bezoekers in een mum van tijd naar het Kehlsteinhaus brengt boven op de Kehlstein.

 

 

 

Dokumentation Zentrum

Het Dokumentationszentrum Obersalzberg is een museum op de plaats van het voormalig gasthuis op de plek waar de nazileiders tijdens de Tweede Wereldoorlog hun optrek hadden. Het museum levert informatie over de Obersalzberg en het gebied er omheen.

Via het Dokumentationszentrum heb je toegang tot het bunkerstelsel. Er zijn twee intacte bunkersystemen open voor het publiek , waarvan een via het Dokumentationszentrum en de andere bevindt zich onder het Hotel Zum Türken , iets verderop langs de grote parkeerplaats , bereikbaar via het kantoortje aan de zijkant van het hotel. 

Info: tracesofwar

Info: kehlsteinhaus

 

2021 - Het hotel is verkocht en het is niet met zekerheid te zeggen of je nu nog toegang hebt tot de bunkerstelsel onder het hotel !


Bad Reichenhall

Bad Reichenhall , dat zich sinds 1890 Bad mag noemen , is een populair kuuroord dat bekend staat om zijn pekelbronnen. Jaarlijks trekken duizenden bezoekers naar de kuurcentra in Bad Reichenhall.

Het heeft zijn ontstaan te danken aan het zout wat er in de grond zit. Al in de 3e eeuw voor Chr. werd hier al zout gewonnen.

 

Alte Saline

In de Alte Saline , een monumentale bakstenen gebouw , vond vroeger de zoutwinning plaats. Tegenwoordig is er het Salzmuseum gevestigd.

Info: bad-reichenhall/zoutmuseum

 

Predigtstuhlbahn

Wanneer een kabelbaan de 'Grand Dame der Alpen' wordt genoemd , moet die baan wel heel bijzonder zijn. Sinds 1928 vervoert de kabelbaan regelmatig bezoekers naar een hoogte van 1600 meter. Toen de 'Grand Dame der Alpen' werd geopend in1928 , was de wereldpers enorm enthousiast en tot op de dag van vandaag betovert ze bezoekers met haar fkair. Misschien draagt het ook bij aan haar uniciteit dat ze de laatste in haar soort is. Het is de oudste nog origineel gebleven cabinelift ter wereld.

Info: bayerische-staatsbäder

 

Königlicher Kurgarten

De Koninklijke Kuurtuin Bad-Reichenhall in het hart van de stad is de plek om te ontspannen.

Info: königlicher kurgarten

 

De grootste openluchtinhalator ter wereld bevindt zich hier in Bad Reichenhall. Het is een 160 meter lange en 13 meter hoge Alpensole gebouw , met overdekte "loopbruggen".  Dagelijk passert tot 400.000 liter Alpensole het Gradierhaus. 

Info: Alpensole

 

Burg Gruttenstein

Het middeleeuwse stadskasteel werd rond 1218 gebouwd ter bescherming van de stad Bad Reichenhall en de zoutwaterbronnen onder hertog Ludwig I von Wittelsbach. Kasteel Gruttenstein diende als  , kazerne . bolwerk , appartement voor arbeiders in de zoutziederij. Het kasteel is sinds 2002 in particulier bezit en organiseert elk jaar een paasmarkt , wijnfestival en een kasteelfestival. 

Info: burg gruttenstein

 

 


Inzell

Inzell is een kuuroord en ligt op 700 meter hoogte. Met name in de winter is het een populaire vakantieplaats. In Nederland is Inzell vooral bekend vanwege zijn kunstijsbaan ( Max Aicher Arena )

 

Frillensee

Frillensee was in het verleden bekend van het schaatsen en ijshockey en stond aan de bakermat van de vernieuwing van de schaatssport. De Frillensee is nu alleen wandelend te bereiken. vanaf Forsthaus Adlgass is het mogelijk om rond het meer te wandelen. Het is een vrij vlakke route en duurt ongeveer 2.5 uur.

 

Moor-Erlebnis-Pfad

Sla vanaf de parkeerplaats Schwarzberg rechtsaf  richting Inzeller Moor. Het heide-avontuur begint hier. Als je deze volgt kom je onderweg 27 informatieborden tegen die informatie geven over de natuur in de hei. Sla bij de laatste station rechsaf de onverharde weg op en keer terug naar het startpunt.