Schwerin


Schwerin is de hoofdstad van de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern , en wordt omringd door meren. Het grootste van deze meren , het Schwerinermeer , omvat een gebied van 60 km². Op een eiland in het meer ligt het Paleis van Schwerin. Rond 1500 werd de bouw van het kasteel van Schwerin begonnen , het was hier waar de hertogen verbleven.

Het slot wordt ook wel het Neuschwanstein van het Noorden genoemd. Een bezoek aan het kasteel en de Kasteeltuinen zijn zeer de moeite waard.

 

Altstadt

In de oude binnenstad is het nodige aan winkelaanbod te vinden. Kleine knusse winkeltjes bepalen het beeld in de smalle straatjes. Leuke straatjes zijn b.v. de Münzstrasse , Schmiedestrasse en Puschkinstrasse.

Overige bezienswaardigheden zijn , Staatliches Museum Schwerin , met een collectie 17e en 18e eeuwse Nederlandse en Vlaamse schilderijen, waaronder werken van Rembrandt en Rubens.

 

Marktplein

Rond het Marktplein staan schitterende gebouwen, zoals het Neues Gebäude en de Schweriner Dom. De geschiedenis van dit plein gaat terug tot het jaar 1160.

Info: Wikipedia

Info: Oosteuropavakanties

Info: Schwerin.nl


Wismar

De havenstad Wismar ligt in de noordelijke deelstaat Mecklenburg-Vorpommern.

De stad ligt direct aan de Oostzee en is na Rostock de tweede oostzeehaven van de deelstaat. Wismar behoorde tot een van de Hanzesteden. Het prachtige oude centrum staat sinds 2002 op de UNESCO werelderfgoedlijst en omvat een groot aantal monumenten.

 

Alter Hafen

Tegenwoordig biedt de oude haven veel maritieme sfeer. Het dint als ligplaats voor de replica van de Poeler-Kogge 'Wissemare' uit de 14e eeuw. Veel boten , jachten , schepen en tallships meren hier aan. 

 

Marktplein

Het Waterwerk , is een versierde bron in Hollandse stijl en werd gebruikt om meer dan 200 gebouwen van drinkwater te voorzien.

 

De Alter Schwede is een herenhuis uit 1380

 

Aan de noordkant van het plein staat het neoclassicistische Oude Stadhuis

 

Historisch Museum 'Schabbel' 

Dit museum ligt aan de overkant van het kanaal en is gevestigd in een oude brouwerij uit 1571. hier kun je alles ontdekken over de rijke geschiedenis van Wismar.

 

Info: Wikipedia

Info: Viatoga

Info: Wismar tourismus