Victoria and Albert Museum

Café in de Victoria en Albert Museum
Café in de Victoria en Albert Museum

Het Victoria and Albert Museum is gelegen langs de Cromwell Gardens en de Exhibition Road in South Kensington. Het museum werd opgericht in 1852 en verhuisde in 1857 naar de huidige locatie. Er worden voorwerpen van diverse culturen tentoongesteld, met een tijdspanne van meer dan 3000 jaar. Het museum beheert een omvangrijke verzameling toegepaste kunst zoals, gebruiksvoorwerpen, industriële vormgeving, historische en vrij recente kledij tot een uitgebreide verzameling korsetten in de Dress Collection. Jaarlijks zijn er verschillende thematische tentoonstellingen.

Enkele voorbeelden zijn, een tentoonstelling "Art Deco"in 2003, "Gothic Art for England" en "Encounter The Meeting of Asia and Europe 1500-1800" in 2004.

Metro: Er is een directe ondergrondse verbinding tussen het museum en het metrostation South Kensington.

Info:  www.vam.ac.uk


Royal Albert Hall

De Royal Albert Hall
De Royal Albert Hall

De Royal Albert hall is in gebruik sinds 1871 en werd gebouwd naar een idee van Prins Albert ( echtgenoot van Koningin Victoria ) om een "centrale hal" te bouwen die zou worden gebruikt om begrip en waardering voor de kunsten en wetenschappen te bevorderen.

Er word niet alleen gebruikt voor concerten maar ook worden er tentoonstellingen, wetenschappelijke gesprekken en openbare bijeenkomsten gehouden.

De Royal Albert Hall is bij het grote publiek vooral bekend om The Proms, de serie klassieke concerten die jaarlijks in de Hall worden gehouden. Het laatste concert van de serie heet Last Night of the Proms.

Metro: South Kensington. ( hhttp://www.royalalberthall.com/visit/getting-here/default.aspxere/default.aspx )

Info:  www.royalalberthall.com


Natural History Museum

Charles Darwin
Charles Darwin

Het Natural History Museum behoort met het Muséum national d'histoire naturelle in Parijs en het National Museum of Natural History ( Smithsonian Instituion )in Washington D.C. tot de musea met de grootste natuurhistorische collecties ter wereld. Het museum is een wereldberoemd centrum van, gespecialiseerd in de taxonomie, identificatie en natuurbehoud. Veel van de collecties hebben grote historische en wetenschappelijke waarde, zoals monsters verzameld door Darwin. Het nieuw ontwikkelde Darwin Centre is ontworpen als een nieuwe thuis voor de collectie van het museum van de tientallen miljoenen exemplaren bewaard gebleven insecten en planten. Phase One van het Darwin Centre geeft je een kans om de wetenschap achter de schermen te bekijken. www.nhm.ac.uk/visit-us/darwin-centre-visitors/index.html

Het museum is verder ook beroemd om zijn tentoonstelling van Dinosaurus skeletten.

Metro: South Kensington

Info:  www.nhm.ac.uk


Science Museum

Robotville at the Science Museum
Robotville at the Science Museum

Science Museum is een museum voor wetenschap en techniek en is de grootste van zijn soort ter wereld met 40 zalen en 2000 tentoonstellingen. Het heeft een collectie die bestaat uit meer dan 300.000 items, waaronder bekende items als Puffing Billy ( de oudste stoonlocomotief ), de eerste straalmotor, James Watson's model van DNA en Stephenson's Rocket.

De bezoeker begint in The Welcome Wing. Hier kunnen geinteresseerden van geslacht 'veranderen', 30 jaar 'ouder' worden in 30 seconden en hun eigen identiteitsprofiel maken om op een website te zetten. The Welcome Wing bestaat uit enkele verdiepingen met verschillende exposities, zoals

In Future, Digitopolis, Who Am I ?

In Future nodigt je uit om in de toekomst te kijken.

In Digitopolis, waarom gaat iedereen digitaal? waar gaat het heen met deze technologie.

Who Am I ? gaat over jezelf en over hoe de mensen verschillen van elkaar maar ook dat ze vergelijkbaar zijn met andere mensen en andere dieren.

Metro: South Kensington.

Info:  www.sciencemuseum.org.uk   www.sciencemuseum.org.uk/onlinestuff/robotville_video.aspx

www.sciencemuseum.org.uk/whoami/findoutmore


Harrods

Het chique warenhuis Harrods in Londen is gelegen aan de Brompton Road in de wijk Knightsbridge.

Met meer dan 90.000 vierkante meter verkoopruimte en 330 afdelingen is Harrods de grootste winkel in het Verenigd Koninkrijk. Meer dan 5000 duizend medewerkers en 50 verschillende nationaliteiten werken in Harrods. Door de jaren heen heeft Harrods vijf eigenaren gehad. In mei 2010 verkocht Mohamed-Al-Fayed het bedrijf aan Qatar Holding ( het investeringsfonds van de koninklijke familie van Qatar ).                                                           De winkel heeft een breed scala aan producten en diensten. Tot de producten behoren o.a. Dames, Heren en Kinderkleding, Sieraden, Sportmateriaal, Speelgoed, Huisdieren en Huisdieraccessoires, Speelgoed, Electronica, Meubels en nog veel meer.

Daarnaast heeft het nog 32 restaurants zoals voor, High-Tea tot Tapas en van Pub-Food tot Haute-Cuisine.

Verder kan men er nog gebruik maken van een Apotheek, Kapsalon, Beauty en Spa Salon, Kleermaker, Harrods Bank, Catering enz. enz.

Vanaf 15 oktober 2009 is Harrods Bank begonnen met verkoop van goudstaven en munten, die klanten kunnen kopen "van de plank". ( off the Shelf ). Goudproducten variëren van 1.0 g. tot 12.5 kg.

Ieder nacht wordt Harrods door 11.500 energiezuinige lampen verlicht.

Metro: Knightsbridge

Info:  http://www.harrods.com   www.londontoolkit.com/whattodo/harrods.htm


Hyde Park / Kensington Gardens

Hyde Park
Hyde Park

Hyde-Park is een van de Royal Parks of London en is eigendom van de Britse koninklijke familie. Het is met 350 hectare een van de grootste parken in het centrum van Londen. Het heeft een vierkante vorm met in het midden het Serpentine Lake, een slangvormig meertje. Het meer loopt door tot de aangrenzende Kensington Gardens.

In Hyde Park vinden regelmatig sportmanifestaties, popconcerten en culturele evenementen plaats zoals, de Proms in the Park concerten, gehouden op de laatste avond van de BBC Proms.

Op de hoek van de oostzijde van het park, nabij Marble Arch, bevindt zich Speakers's Corner. Hier vinden ieder zondag zeepkisttoespraken plaats. Iedereen die iets te vertellen heeft kan hier zijn mening geven over allerlei onderwerpen.

Ten zuiden van de Serpentine is het Diana, Princess of Wales Memorial, een ovale stenen ring fontein, dat op 6 juli 2004 geopend is. Aan de oostzijde van de Serpentine, net voorbij de dam, is de Holocaust Memorial.

Metro: Mable Arch - Hyde Park Corner

Info:  www.royalparks.gov.uk/Hyde-Park.aspx

Kensington Gardens is één van de acht KoninklijkeParken van Londen en grenst ten westen aan Hyde Park.

De Tuinen zijn erg in trek bij wandelaars en hardlopers en bij mooi weer zijn de tuinen vooral populair om te zonnebaden en te picknicken.

Aan de zuidkant van het park staat het Albert Memorial, een monument in opdracht van Koningin Victoria opgericht ter nagedachtenis aan haar man Albert, die in 1861 stierf. www.royalparks.gov.uk/Kensington-Gardens.aspx

Kensington Palace staat aan de oostkant van het park en is een residentie van de Britse koninklijke familie. Prinses Diana heeft er tot aan haar overlijden gewoond ( 1981 - 1997 ).

De State Rooms zijn open voor het publiek en wordt beheerd door de Historic Royal Palaces, een non profit organisatie.

Metro: Queensway - High Street Kensington.

Info:  www.hrp.org.uk/KensingtonPalace/