Arlington National Cemetery

Arlington National Cemetery
Arlington National Cemetery

"Arlington National Cemetary" ligt in Arlington County, Virginia, direct aan de Potomac rivier en is een begraafplaats voor Amerikaanse personen van Nationaal belang.

 

De begraafplaats werd opgericht tijdens de Burgeroorlog als een laatste rustplaats voor de Unie slachtoffers. 

 

Naast militairen liggen hier ook bekende Amerikaanse presidenten, Astronauten, Politici en verdienstelijke burgers, waaronder 367 ontvangers van de "Medal of Honor".

 

Een bijzonder monument is het graf van de Onbekende Soldaat. In 1921 werden vier kisten met de resten van Amerikaanse soldaten, gesneuveld tijdens de Eerste Wereldoorlog, hier begraven op 11 november 1921.

Later werden monumenten van onbekende soldaten uit de Tweede Wereldoorlog, de Korea Oorlog en de Vietnam Oorlog toegevoegd. 

Het monument van de onbekende soldaat wordt dag en nacht bewaakt door de 3e U.S. Infanterie, de Old Guard.

 

Enkele bekende personen die op de begraafplaats liggen zijn;

John F. Kennedy ( 1963 - 35e President van de V.S. )

Jackie Bouvier-Kennedy Onassis ( 1994 - First Lady van de V.S. )

Robert F. Kennedy ( 1968 - Senator en Presidentskandidaat )

Edward Kennedy ( 1968 - Senator )

 

Info:  http://www.arlingtoncemetery.mil/

 

Graf van J.F. Kennedy en zijn vrouw Jaqueline Bouvier-Kennedy
Graf van J.F. Kennedy en zijn vrouw Jaqueline Bouvier-Kennedy

 

Memorials

Kilk op foto voor plattegrond memorials
Kilk op foto voor plattegrond memorials

 

George Washington Monument

George Washington Monument
George Washington Monument

Het George Washington Monumen is een obelisk op de "National Mall" en gebouwd ter herdenking aan de eerste Amerikaanse president. 

 

De obelisk is gemaakt van marmer, graniet en zandsteen en is met 169 meter de hoogste obelisk ter wereld. Men is begonnen met de bouw van het monument in 1848, maar werd van 1844-1877 stopgezet en uiteindelijk in 1884 voltooid.

De bouw werd o.a. stopgezet wegens gebrek aan financiéle middelen en door de Amerikaanse Burgeroorlog.

 

Tijdens de aardbeving in 2011 en de orkaan Irene, raakte het monument beschadigd en moet gerestaureerd worden  Waarschijnlijk wordt het monument op 12 mei 2014 weer opengesteld voor het publiek.

 

Info: http://www.nps.gov/wamo/index.htm

 

 

World War II Memorial

World War II Memorial
World War II Memorial

De "World War II Memorial eert de slachtoffers van de tweede wereldoorlog. Het monument werd in 2004 door president George W. Bush onthuld en bestaat uit 56 pilaren van elk vijf meter hoog, die in een cirkel rond een plein zijn opgesteld.

De 56 pijlers vertegenwoordigen de staten, gebieden en het "District of Columbia" ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Twee gebeeldhouwde bronzen kransen sieren elke pijler. Twee boogconstructies van elk 13 meter hoog staan aan weerszijden van het centrale plein met als opschrift, Atlantic en Pacific, doelend op de twee gevechtsterreinen van Europa en Azié.

Aan het westelijke eind staat de "Freedom Wall", de vrijheidsmuur waarop 4.048 sterren staan, vooriedere ster staan 100 gesneuvelde Amerikanen.

klik op foto voor vergroting
klik op foto voor vergroting

Thomas Jefferson Memorial

Thomas Jefferson Memorial
Thomas Jefferson Memorial

De "Thomas Jefferson Memorial" is een monument ter ere aan Jefferon, de "American Founding Father" en derde president van Amerika. ( Founding Fathers waren politieke leiders en staatslieden die de Amerikaanse onafhankelijkheidverklaringen ondertekenden. ) Het neoklassieke gebouw werd in 1943, op de 200e geboortedag van Thomas Jefferson, geopend.

 

Het monument is een koepelvormig gebouw met een zuilengalerij. aan de muren en op de plafond zijn teksten van Jefferson te lezen. Het bronzen standbeeld van Jefferson werd in 1947 toegevoegd.

 

Info:  http://www.nps.gov/thje/index.htm

 

 

Franklin D. Roosevelt Memorial

Franklin D. Roosevelt Memorial
Franklin D. Roosevelt Memorial

De "Franklin Delano Roosevelt Memorial" is een herdenkingsmonument gewijd aan de nagedachtenis van de 32e Amerikaanse president Roosevelt. Het monument werd op 2 mei 1997 ingehuldigd door president Bill Clinton en bestaat uit vier openlucht kamers, een voor elk van de vier mandaten van Roosevelt. Franklin D. Roosevelt was de enige president die vier keer werd gekozen. 

 

Het monument bestaat verder uit bronzen beelden, o.a. van president Roosevelt en zijn vrouw Eleanore Roosevelt, watervallen en gigantische stenen met beroemde citaten die verband houden met vraagstukken van de Grote Depressie tot de Tweede wereldoorlog zoals,  "Het enige wat we moeten vrezen, is de angst zelf" . 

Roosevelt was de enige president met een handicap, hij leed aan polio en zat daardoor in een rolstoel.

De Franklin D. Roosevelt monument is het eerste monument die ontworpen is voor rolstoelgebruikers.

 

Info:  http://www.nps.gov/frde/index.htm

 

Martin Luther King Jr. Memorial

Martin Luther King, Jr. Memorial
Martin Luther King, Jr. Memorial

De "Martin Luther King Jr. Memorial" ligt in West Potomac in Washington DC.

Een van de meest prestigieuze locaties op de "National Mall" werd gekozen voor het monument voor Dr. Martin Luther King Jr., grenzend aan de Franklin D. Roosevelt monument.

Het is het eerste grote gedenkteken langs de Mall dat is gewijd aan een Afro-Amerikaanse, en aan iemand die geen president is.

 

Het monument brengt drie thema's die gedurende het leven van Dr. King centraal stonden, Democratie-Rechtvaardigheid en Hoop.

Het middelpunt van het monument is de "Steen van Hoop", een 30 meter hoog standbeeld van Dr. King, starend naar de horizon en zich concentrerend op de toekomst en hoop voor de mensheid. Het beeldhouwwerk werd gehouwen uit 159 granieten rotsblokken. Er is ook een muur van 450 meter, met inscripties van King,s preken en speeches.

 

Info:  http://www.nps.gov/mlkm/index.htm

 

Korean War Memorial

Korean War Memorial
Korean War Memorial

De "Korean War Memorial" is een herdenkingsmonument in West-Potomac te Washington DC., en is gebouwd ter ere aan de 1.500.000 mannen en vrouwen die in de Koreaanse oorlog hebben gediend.

 

Het monument is aangelegd in de vorm van een driehoek die een cirkel kruist. Binnen de driehoek staan 19 roestvrijstalen beelden. Het zijn soldaten van meer dan twee meter hoog die uitbeelden dat ze op patrouille geconfronteerd worden met een Amerikaanse vlag.

Een granieten muur heeft een muurschildering met de gezichten van 2400 naamloze soldaten met de opschrift "Vrijheid is niet gratis". 

 

Info:  http://www.nps.gov/kowa/index.htm

 

 

Vietnam Memorial

Vietnam Memorial
Vietnam Memorial

Het "Vietnam Veterans Memorial" is een eerbetoon aan degenen die in de oorlog in Vietnam diende.

 

Het monument is een zwart granieten muur met de namen van 58.209 Amerikanen erin gegraveerd,  die zijn omgekomen of vermist in de Vietnam conflict. De namen van de veteranen zijn in chronologische volgorde en helpt de bezoekers de namen te lokaliseren.

 

Een levensgroot standbeeld van drie jonge militairen staat dichtbij de muur, een sculptuur van twee vrouwen in uniform buigen naar de wonden van een mannelijke soldaat en een derde vrouw knielt ernaast.

 

Info:  http://www.nps.gov/vive/index.htm

Vietnam Memorial met het Washington monument op achtergrond
Vietnam Memorial met het Washington monument op achtergrond