COUNTY KILKENNY


Kilkenny

Smithwick's bier
Smithwick's bier

Kilkenny is een prachtige stad met veel historie. Het was even belangrijk als Dublin en groeide uit tot de hoofdstad van het middeleeuws Ierland.

Een van de machtigste Ierse families, de Butlers, bewoonden het in 1190 gebouwde Kilkenny Castle, vanaf het einde van de 14e eeuw tot aan 1935. Sinds 1967 is het kasteel staatseigendom, de nakomelingen van de Butlers hebben het vanwege de hoge onderhoudskosten aan de staat geschonken.

Naast het bezoeken van Kilkenny Castle , kan men in de voormalige stallen van het kasteel naar het Kilkenny Design Centre gaan. Hier heeft men een selectie van Ierse handgemaakte producten zoals, Keltische sieraden, aardewerk en glas, wollen kleding enz.

Ook een bezoek aan en rondleiding door de Smithwick's Brewery is mogelijk. De brouwerij ligt in het centrum van de stad.

Smithwick's Brewery werd in 1710 opgericht door John Smithwick, op de ruines van de 13e eeuwse St. Francis Abdij.

De brouwerij produceert rossig bier met een bittere en lichtelijk zure smaak, die door een vleugje karamel wordt verzacht. Het succes is zo overweldigend dat het Kilkenny bier een van de pronkstukken wordt van de gelijknamige middeleeuwse stad.

Info;  www.kilkennytourism.ie