Almdorf Fallerschein

Met meer dan 40 berghutten is Fallerschein het grootste bergdorp van Tirol. Het behoort zelfs tot een van de grootste van de gehele Alpen. Almdorf Fallerschein ligt in het natuurpark tussen Stanzach en Namlos. Voot toeristen is het dorp alleen te voet of mountainbike bereikbaar. De wandeling duurt ongeveer 35 -50 min. en is geschikt voor wandelwagens.

 

In de beide almhutten worden typische Tiroolse specialiteiten en Lechtaler huisgemaakte gerechten aangeboden.

Sennerstüberl Fallerschein Alm

Michl's Fallerscheinstube


Hall in Tirol

Hall in Tirol ligt in het Inntal , ten oosten van Innsbrück. De voormalige zoutstad ( Solbad Hall ) wordt gezien als de best bewaarde middeleeuwse stad in Tirol , met een historische altstadt, en met smalle straatjes waar je heerlijk kunt rondslenteren. 

 

Bergbaumuseum

In 1972 werd in het noorden van Hall in Tirol zout ontdekt en daarmee begon de hoogtijdagen , die tot 1967 duurden. In het Bergbaumuseum kun je de sporen van de mijnwerkers volgen.

 

Hasegg Burg

De bouw van Burg Hasegg werd kort na 1300 voltooid , toen Hall in snel tempo het centrum van de Tiroolse handel en zoutwinning aan het worden was. Het gebouw werd oorspronkelijk opgericht om de zoutmijnen , de scheepvaart , de brug over de Inn en de oude Romeinse weg te beschermen. 

De munt van het kasteel werd in 1477 opgericht door Sigismund , aartsbisschop van Oostenrijk. De eerste zilveren munt ( Guldengrosschen ) ter grootte van een dollar werd geslagen in 1486. De munt stopte met de productie in 1806 als gevolg van de Napoleonistische oorlogen en het toenemende gebrek aan lokale zilverbronnen.

De munt is een museum sinds 1975 ( Münze Hall ) en open voor het publiek.

Info: Münze Hall

Info: Wien/Kultur und Freizeit

 Innsbruck is een middeleeuwse stad in het zuidwesten van Oostenrijk. Het is de hoofdstad van de deelstaat Tirol en ligt aan de rivier de Inn. 

Deze gezellige stad , in het hart van de Alpen , heeft vele bezienswaardigheden.

 

Historische Altstadt

De kleurrijke huizen in de wijk Mariahilf - St. Nikolaus is een wandeling waard. Het is gelegen aan de linkerkant ( noordkant ) van de Inn en maakt deel uit van het historisch centrum. Dit gebied loopt parallel aan de oude binnenstad aan de overkant van de rivier. Twee wijken onderling verbonden door bruggen over de Inn. Het is de oudste wijk van Innsbruck.

 

Hofkirche

De Hofkerk is een gotische kerk in de binnestad van Innsbruck. De kerk werd in 1553 gebouwd door keizer Ferdinand I ter nagedachtenis aan zijn grootvader keizer Maximiliaan ( 1459-1519 ) , wiens lege graf in de kerk wordt omringd met een verzameling renaissancebeelden.

Info: wikipedia

 

Kaiserliche Hofburg

De Kaiserliche Hofburg is in het historische centrum van Innsbruck gelegen.  Bewonder de staatskamers van Maria Theresa en slenter door het keizerlijke appartement van Sisi. Ook is er een permanente tentoonstelling over keizer Maximiliaan I.

Info: Innsbruck info

Info: Wikipedia.de

 

Museum Goldenes Dachl

De beroemdste bezienswaardigheid van Innsbruck schittert in het hart van de Altstadt. Het prachtige alkoofbalkon dankt zijn naam aan de 2657 vergulde koperen dakpannen die het dak sieren. 

 

Bergisel

De Bergisel is een van de locaties van het vierschansentoernooi. Het is het modernste skisportcomplex ter wereld , dat plaats biedt aan 28.000 toeschouwers. Een kabelbaan brengt bezoekers in slechts 2 minuten tot ongeveer 250 meter boven Innsbruck. Je hebt een adembenemende uitzicht vanaf het dakterras , maar ook onder het uitkijkplatform in het panoramacafe. Hier heb je een prachtig 360 graden uitzicht  over de stad en de omliggende bergen.

Info: visittirol.nl

Info: Innsbruck.info.nl

 

Nordkette

Vanuit het centrum ben je in 20 minuten op de Nordkette, de hoogste 'stadswandeling' van de Alpen. De rit naar de huisberg van Innsbruck is een reis over de Inn , sparrenbossen en rotsen omhoog naar de steenbokken. Bij helder weer reikt het zicht van hierboven tot ver in het Karwendelgebergte. 

Info: Innsbruck.info.nl

 

Schloss Ambras

Schloss Ambras is een kasteel in Amras , een stadsdeel van Innsbruck. Het kasteel werd in renaissancestijl gebouwd door Aartshertog Ferdinand I van Oostenrijk die hier zijn portret en harnasverzameling onderbracht. De drie wapenkamers en de Kunst en Wunderkamer zijn vanaf het begin als museum ontworpen en gebruikt.  Schloss Ambras is daarmee het oudste museum ter wereld. Naast de merkwaardige verzamelingen ( Kunst en Rariteitenkabinet ) is de 43 meter lange Spaanse zaal te vinden. Het Schloss Ambras is een dependance van het Kunsthistorisches Museum Wien in Wenen.

Info: wikipedia.nl

Info: schlossambras-innsbruck.at