COUNTY CLARE


Doolin

Fisherstreet
Fisherstreet

Doolin ligt in County Clare aan de Atlantische Oceaan. Het is een bekend centrum voor traditionele muziek. Iedere avond is er live muziek te horen in de pubs van Doolin, die dan ook afgeladen vol zijn. Voor het kopen van traditionele Ierse muziek zit je ook goed in Doolin met zijn Magnetic Music Café & Music Shop, waar je onder het genot van koffie of thee muziek kunt beluisteren en/of kopen.

Vanuit Doolin kun je met de veerdiensten naar de Aran eilanden.

In de direkte omgeving van Doolin liggen de Cliffs of Moher.

 

http://www.doolin-tourism.com

www.gusoconnorsdoolin.com


 

Ennistymon

Cascades
Cascades

Aan de doorgaande weg van Lisdoornvarna naar Ennis ligt het kleine plaatsje Ennistymon. Door het stadje loopt de rivier de Inagh, die via meerdere kleine cascades naar beneden stroomt. De beste plaats om te kijken is vanaf de brug, maar je kan ook naar beneden wandelen ( Bordjes cascades volgen ) en vandaar kijken hoe het water via de cascades naar beneden stort, vooral bij hoog water een indrukwekkend gezicht.

 


 

Bunratty Castle & Folk Park

Dit park, gelegen in de buurt van Limerick, is een openluchtmusea van het Ierse plattelandsleven in de 19e eeuw. Het museum  ligt op een 26 ha. groot terrein en het heeft meer dan 30 gebouwen, waaronder een dorpsstraat met een cafe. Verder een school, een postkantoor, boerderijen, tuinen enz. De geur van versgebakken brood komt je tegemoet en je kunt binnen kijken hoe het gemaakt wordt.

Het kasteel is het meest complete middeleeuws fort in Ierland. Het werd in 1425 gebouwd en in 1954 gerestaureerd. In het kasteel zijn 15e en 16e eeuwse meubelen, wandtapijten en kunstwerken ondergebracht. Het gehele jaar door worden er iedere avond middeleeuwse banketten gehouden.

Info: www.shannonheritage.com/


 

Burren

Poulnabrone Dolmen
Poulnabrone Dolmen

De Burren is een Karstlandschap dat ligt in het noordwesten van Ierland en doet een beetje denken aan een maanlandschap. Het is een ± 300 vierkante kilometer groot gebied.

Tussen de spleten van het gesteente groeien en bloeien veel plantensoorten, waaronder de Gentiaan, Ooievaarsbek en Nagelkruid.

De meest bekende bezienswaardigheid in de Burren is de Poulnabrone Dolmen, een grafmonument uit het Neolithicum, dat diende als graf voor tenminste 25 mensen.  In Kilfenora is het Burren Display Centre, hier krijg je inzicht in de flora, fauna en geologie van de Burren.  Info: www.theburrencentre.ie


Kilrush

De dolfijnen in de Shannon estuarium zijn tuimelaars die tot de walvisachtigen behoren. Ze variëren in grootte van 1.9 m. tot 3.9 m. met een gewicht tot 200 kg. en kunnen een snelheid halen van ± 40 km. per uur.

In Kilrush kun je aan boord van de Dolphin Discovery de dolfijnen in hun natuurlijke omgeving observeren.  Info:   www.kilrush.ie/Visiting/visiting.html    http://www.discoverdolphins.ie


Ailwee Cave

Aillwee Cave is een van de oudste grotten in Ierland en ligt in de Burren.

Het is de enige van duizenden andere grotten dat voor het publiek toegankelijk is. In de grot zijn o.a. een ondergrondse rivier, een waterval , stalagtieten en stalagmieten te zien.

De grot werd in 1944 ontdekt door een boer uit de omgeving.

Verder kan men op het terrein de Birds of Prey Centre bezoeken, de Aillwee Cave Farm Shop, een cafe en een souvenirsshop.

Info:  http://www.aillweecave.ie/aillweecave.html    www.birdsofpreycentre.com


 

Craggaunowen

Het Craggaunowen openluchtmuseum is een prehistorisch park in County Claire.

Hier kan men alles te weten komen over de komst en het leven van de Kelten in Ierland. Er is een replica te zien van een Crannog, (een soort van  kustmatig eilandje op het water ).

Speciaal in het museum is een  exacte kopie van de "Brendan Boat",  de boot waarmee St. Brendan, eeuwen voor Columbus, Amerika bereikte.

 

Info:   www.shannonheritage.com/Attractions/CraggaunowenTheLivingPastExperience/