COUNTY WICKLOW


Powerscourt House & Gardens

Powerscourt House & Gardens liggen prachtig gelegen in de Wicklow Mountains, aan de voet van de Great Sugar Leaf Mountain. Het landhuis stamt oorspronkelijk uit de 13e eeuw en werd in de 18e eeuw verbouwd. in 1974 werd het echter door brand verwoest en pas in 1996 gerenoveerd.

Vanaf het landhuis heb je een geweldig uitzicht over de terrastuinen naar de lager gelegen Triton Lake, een meer dat zijn naam dankt aan de fontijn, die gemaakt is naar voorbeeld van een 17e eeuwse fontein van Bernini in Rome. Ook zijn er o.a. nog Japanse tuinen, ommuurde tuinen, een dolfijnvijver, beelden en 200 verschillende soorten bomen en struiken.

Op het ruim 45 ha. grootte landgoed is verder nog een hotel, restaurant en een golfbaan.

Sinds 2011 is in Powerscourt House de Tara's Palace Museum of Childhood gevestigd met als hoogtepunt Tara's Palace, een van de grootste poppenhuizen in de wereld.

Info:  www.powerscourt.ie/gardens    http://taraspalace/ie/


 

Glendalough

Glendalough, ' het dal van de twee meren', is een nationaal park dichtbij het plaatsje Larach. Het park telt twee meren, Lower Lake en Upper lake en vele religieuze monumenten waaronder ruines van zeven kerken die meer dan 1200 jaar oud zijn. Hier trok St. Kevin zich ± ongeveer vijftien eeuwen geleden, in een grot, terug als kluizenaaar. Het klooster dat hij stichtte en vier eeuwen lang een belangrijk geestelijk centrum was, werd diverse keren door de Vikingen aangevallen. 

Info:  www.sacred-destinations.com/ireland/glendalough


Wicklow Mountains

De Wicklow Mountains National Paek beslaat een deel van een bergketen die zich uitstrekt over het grootste deel van County Wicklow. De Militairy Road loopt dwars door het hart van de Mountains, de bouw van deze weg in 1800 maakte het gebied toegankelijker.  

De bovenste hellingen zijn bedekt met heide en moeras. Middenin de Wicklow mountains, op de kruising tussen twee wegen , ligt de 490 meter hoge bergpas Sally Cap, de pas ligt in een veengebied met talloze meertjes en kleine rivieren.  De hoogste berg is de 925 meter hoge Lugnaquilla.

In de Wicklow Mountains zijn vele wandelpaden, zoals de 132 km. lange Wicklow Way die van Marley Park in Dublin tot Clonegal in County Carlow loopt.

Info:  www wicklowmountainsnationalpark.ie/