DUITSLANDRothenburg ob der Tauber

Rothenburg ob der Tauber is een van de mooiste stadjes van Duitsland, gelegen aan de Romantische Strasse in de deelstaat Bayern.

Het is een genot om door de middeleeuwse stadskern te slenteren en om duizendjarige historie te ontdekken.

Rothenburg is omringd door een stadsmuur uit de 14de eeuw waarover je een wandeling om de binnenstad kunt lopen. Er zijn een zestal mogelijkheden om via een steile trap naar boven te gaan, het is zeker de moeite waard en je ziet het stadje vanuit een heel ander perspectief.

De mooiste poort is de Rödertor en bestaat uit twee poorten, eentje voor auto's en de andere voor voetgangers. De Röderturm is de enige uitkijktoren in de stadsmuur die je nog kunt beklimmen.

 

Het hart van Rothenburg is de middeleeuwse Marktplatz. Op het plein staan veel historische gebouwen waaronder Das Rathaus.

Ieder uur tussen 10 en 22 uur wordt op de Astronomische klok ( 1683 ) van de "Ratstrinkstube", de gelagkamer van het Raadhuis, het verhaal getoond van de "Meistertrunk".

Ook wordt op het plein op woensdag en zaterdag wekelijks een markt gehouden.

 

Het Plönlein is een prachtig plekje in de stad waar veel toeristen foto's maken van twee straten die hier samen komen met de Siebenturm op de achtergrond. Kom vooral vroeg, of laat, want ze worden met bussen vol hier afgezet.

 

Ook een groot aantrekkingskracht bij de toeristen geldt zeker het Deutsches Weihnachtsmuseum met het Weihnachtsdorf van Käthe Wohlfahrt. Hier wordt de geschiedenis van het Duitse kerstfeest weergegeven.

 

Verder heeft Rothenburg o.a. nog het,

Reichsstadtmuseum

Mittelalterliches Kriminalmuseum

Alt-Rothenburger Handwerkerhaus

Historiengewölbe mit Staatsverlies

Grafiekmuseum im Dürerhaus

Topplerschlösschen


Garmisch-Partenkirchen

Altstadt Gapa ( Garmisch-Partenkirchen )
Altstadt Gapa ( Garmisch-Partenkirchen )

Garmisch - Partenkirchen  ( 720m. ) bestaat uit de vroegere marktgemeenten Garmisch en Partenkirchen.  Door toedoen van Adolf Hitler zijn de twee dorpen samengevoegd.( https://www.vn.nl/de-vergeten-spelen-van-adolf-hitler-2/  )  

                        ( www.duitslandinstituut.nl )

Het ligt aan de voet van de 2962 meter hoge Zugspitze, de hoogste berg van Duitsland. 

Gapa is een geliefd vakantieoord, zowel in de zomer als in de winter en een geweldige uitgangspunt voor het maken van de vele wandel en of bergtochten.

Een kleine greep uit de vele bezienswaardigheden zijn,

Partnachklamm

Zugspitze

Olympiastadion

Historische Bobbahn aan de Riessersee

Altstadt

Zie voor meer bezienswaardigheden o.a.

Tripadvisor www.tripadvisor.nl

Garmisch-Partenkirchen  www.garmisch travel

 


Mittenwald

Mittenwald
Mittenwald

100 km. ten zuiden van München ligt tussen het Karwendel en het Wettersteingebergte het schilderachtige dorpje Mittenwald. 

Mittenwald is vooral bekend om zijn vioolmakerij en om de vele muurschilderingen. Het is gelegen aan de Oostenrijkse grens. Vanuit het dorp zijn prachtige wandelingen te maken o.a. naar de Lautersee en  Ferchensee.

Bezienswaardigheden zijn o.a.

Het Vioolmuseum

Leutaschklamm/Geisterklamm

St. Peter en Paul

Zie verder:  Tripadvisor.nl

                   Mittenwald info 


Oberstdorf

Oberstdorf - Nebelhorn
Oberstdorf - Nebelhorn

Oberstdorf is het zuidelijkste dorp in Duitsland, gelegen op een hoogte van 815 meter en omgeven door hoge bergen. De Nebelhorn is de hoogte  met 2224 meter en bekend om zijn uitzicht over 400 bergtoppen. Het is een wandelgebied bij uitstek met meer dan 200 km. wandelpaden. Tevens is het een zeer populaire wintersportplaats en bekend als locatie van het vierschansentoernooi.

Info: wikipedia

Info: beieren nu

                  

 


Breitachklamm

 

De Klamm is ontstaan door hrt wegsmelten van de Breitach-gletsjer in de late ijstijd. Het is een van de diepste kloven van de Beierse Alpen en de diepste rotskloof van Midden-Europa.

Het is een fascinerende belevenis om , via beveiligde paden , door de kloof te wandelen.

Vanaf parkeerplaats Tiefenbach P1 of Walserschanz P2 is het mogelijk om de wandeling door de Klamm te maken.

Het is dagelijks geopend van 09.00 - 17.00 uur

Info: Breitachklamm


Schloss Neuschwanstein

 Neuschwanstein is een 19e eeuws kasteel gelegen op een heuvel bij Hohenschwangau.

Het werd gebouwd in opdracht van Ludwig II van Beieren ( 5 september 1869 ) Zeven weken na de dood van koning Ludwig II in 1886 werd Neuschwanstein geopend voor het publiek.

Schloss Neuschwanstein info:


Schloss Linderhof

Schloss Linderhof
Schloss Linderhof

Slot Linderhof is een barokslot in Ettal bij Oberammergau. Het is het kleinste kasteel van de drie kastelen gebouwd in opdracht van Lodewijk II van Beieren en het enige dat vóór diens dood werd voltooid.

Info Wikipedia


Schönau am Königssee