Lindisfarne ( Holy Island )

Priory and Castle
Priory and Castle

Lindisfarne is een eiland voor de kust van Engeland, dichtbij Berwick upon Tweed, en ontleent zijn faam aan de heiligen Aidan en Cuthert en de bijbel van Lindisfarne. Aidan was een Ierse Missionaris ( 600-651 ) die een klooster stichtte op Lindisfarne en in 635 bisschop van Northumbria werd.

De heilige Cuthert ( 635-687 ) was de meest vereerde monnik en werd later bisschop van Lindisfarne.

Het klooster van Lindisfarne stamt uit de 16e eeuw. De ruine van het klooster heeft nog enkele fraaie bogen. De stenen van het klooster werden later gebruikt om Lindisfarne castle te bouwen.

Lindisfarne Castle is gebouwd op een steile rots. Oorspronkelijk was het een fort, maar werd in 1903 omgebouwd tot een woonhuis. Het heeft een ommuurde tuin die is ontworpen door Gertrude Jekyll. Lindisfarne  is dmv. een dam verbonden met het vasteland , die bij vloed overstroomt.

Info:   http://www.lindisfarne,org.uk/   www.englandsnortheast.co.uk/Lindisfarne.html


Berwick upon Tweed

Barracs and Main Guard
Barracs and Main Guard

Berwick upon Tweed is een historisch stadje gelegen in het uiterste noorden van Northumberland. Het wordt beschouwd als een van de meest pittoreske stadjes aan de kust in deze regio.

Een wandeling over de bijna intacte stadsmuren bieden een prachtig uitzicht over de stad met zijn rode daken en over de rivier de Tweed.

De stad is ook bekend om zijn bruggen. De Old Bridge, ook wel bekend als Berwick Bridge, dateert uit 1611 en is een rode zandstenen brug met veertien bogen. De Royal Tweed Bridge is de meest recente brug en is gebouwd in 1925. De Royal Border Bridge is een indrukwekkende 19e eeuwse spoorweg viaduct. De brug is in 1850 door koningin Victoria geopend en werd gebouwd door Robert Stephenson. Het heeft 28 bogen van baksteen en is 659 m. lang.

Berwick Upon Tweed Barracks and Main Guard, is een kazerne uit de 18e eeuw. De Beat of Drum tentoonstelling geeft een inzicht in het leven van de Britse infanterist van de burgeroorlog tot de eerste wereldoorlog.

Info:  http://www.englandsnortheast.co.uk/BerwickuponTweed.html

www.english-heritage.org.uk/daysout/properties/berwick-upon-tweed.barracks-and-main-guard/


Cheviot Hills

Cheviot Hills
Cheviot Hills

De Cheviot Hills liggen in het noorden van Northumberland Nationale Park op minder dan een uur van Newcastle.

Het is een door gletsjers in de ijstijd gevormde golvende, heuvelige landschap, die een natuurlijke grens vormen met Schotland. Het is een prachtig gebied voor wandelaars, maar ook voor mountainbikers die gebruik kunnen maken van de vele ruiterpaden.

De Cheviots, met zijn vele meertjes en beekjes is een van de laatste habitats waar de otter nog voorkomt.

Info:  http://www.northumberlandnationalpark.org.uk/cheviothills 

www.cheviotwalks.co.uk

 


Muur van Hadrianus

Hadrian's Wall
Hadrian's Wall

De muur van Hadrianus werd gebouwd op bevel van Hadrianus, keizer van Rome van 117-138 na Christus. In het jaar 120 werd begonnen met de bouw van de 117 km. lange muur. De muur van steen en plaggen was een versterking over de gehele breedte van Groot-Brittannië en had als doel om de noordelijke grens van het Romeinse Rijk te beschermen. Met intervallen van telkens een mijl werden er bemande verdedigingstorens  gebouwd en elke vijf mijl bouwde men eerst grotere torens en later forten. De muur liep van Tyne naar Solway Firth. ( Newcastle-Carlisle )

Bij Vindolanda zijn sporen van diverse forten gevonden. Housesteads is het meest bekend en is een van de best bewaarde forten van Groot-Brittannië

Sinds 2003 is officieel de Hadrian's Wall Path geopend.  De route volgt de Hadrian's Wall van oost naar west. De lengte van de gehele route is 132 km. de kortste route die je kunt lopen is 29 km.

Info:  http://www.hadrians.wall.org/   http://www.vindolanda.com/

www.nationaltrail.co.uk/hadrianswall/index.asp