Saint - Hippolyte

Saint-Hippolyte ligt aan de wijnroute door de Elzas, aan de voet van de Vogezen. In het dorp zijn veel huizen in vakwerkstijl gebouwd. 

Ook vind je er diverse goede restaurants en wijnhuizen. Vanuit Saint-Hippolyte gaat een weg omhoog naar de Haut-Königsbourg.  Kasteel Haut-Königsbourg is  gesitueerd op een rotskam van de oostelijke Vogezen op een hoogte van 755 meter boven het Rijndal.


Colmar

 

 

Colmar met zijn vakwerkhuizen , romantische grachten , met bloemen versierde vensters en een doolhof aan geplaveide steegjes is een van de sfeervolste steden van de Elzas.

De bekendste wijk van Colmar is Little Venice met zijn vele kleine straatjes en de Lauch rivier die er doorheen stroomt.

Lees meer op visit.alsace

 

 


Eguisheim

Het pareltje Eguisheim ligt slechts enkele kilometers ten zuiden van Colmar. In het dorp staan nog veel oude vakwerkhuizen die in ringvormige straten rondom het dorpsplein zijn aangelegd. Aan het dorpsplein staan ook de prachtige Chateau Saint-Leon en Chapel Saint-Leon IX

Eguisheim is ook bekend als wijnstadje , er zijn vele wijnhuizen en rondom het dorp zijn talrijke wijngaarden , waarvan de Grand Crus van Eichberg en Pfersigberg het bekendst zijn.

Lees verder wikipedia

Lees verder Frans Voyage


Ribeauvillé

 

 

Ribeauvillé is een dorp dat omgeven is door wijnvelden. De wijn uit deze regio staat bekend als zeer goed. Met name de Pinot Noir die in Ribeauvillé gemaakt wordt staat erg goed aangeschreven.

Tijdens een wandeling door de stad zie je o.a. veel historische fonteinen

 

 

In het dorp wordt jaarlijks een van de mooiste kerstmarkten van de Elzas georganiseerd.

In de buurt van Ribeauvillé liggen drie kastelen , Namelijk Sint-Ulrich , Girsberg en Haut-Ribeauvillé.

Lees verder wikipedia

 

 

 


Riquewihr - Rondwandeling

Mooie rondwandeling rondom Riquewihr , die direkt vanuit het dorp begint. 

Info toerismebureau


Riquewihr

Het dorp is bekend vanwege de wijnbouw en is een belangrijke toeristische trekpleister.

Het aanzien van het wijnstadje is behouden gebleven door zijn vele vakwerkhuizen. Ook  de stadsmuur is intact gebleven, evenals de stadspoort uit 1291 , die later  versterkt is. 

Lees verder, dorpen in Frankrijk


Obernai

Obernai ligt aan de voet van de Vogezen en de Mont Sainte Odile, een berg in de Vogezen. De stad dankt zijn charme aan zijn stadswallen, zijn vakwerkhuizen , zijn stadstoren en historisch centrum.

Het ligt op 25 km. afstand van Straatsburg en op 15 km. van het internationale vliegveld.

Lees meer op tourisme-obernai

 


Neuf-Brisach

Mausa Vauban Musée d' Art Urbain et de Street-Art.

 

Street art op een Unesco werelderfgoedlocatie.

In de koelte binnen de wallen van de Vauban-citadel van Neuf-Brisach , en op de muren van de Mausa Vauban , is niet minder dan 1200m² ingenomen door  internationale gerenomeerde kunstenaars.