COUNTY GALWAY


 

Galway

Galway is een universiteitsstad ie ligt aan de rivier de Corrib, aan de westkust van Ierland. De stad is gemakkelijk te voet te verkennen. Het heeft een gezellig oude centrum met veel pubs, winkels en restaurants.

De Spanish Arch is een overblijfsel uit de middeleeuwen en ligt op de oostoever van de Corrib. Aan de overkant van de Spanish Arch, aan de andere oever, ligt Claddagh, dit was vroeger een Gaelic sprekende vissersgemeenschap.

De beroemde Claddagh Ring komt hier vandaan en is een traditionele Ierse liefdesring.  Info: www.galwayonline.com      www.kunst-en-cultuur.infonu.nl/mythologie/39142-ultieme-liefde-claddagh.html


 

Connemara

Connemara kigt ten noordwesten van de stad Galway. Deze ruige streek bestaat vooral uit veenland, bergen en een rotsachtige kust. In het centrum ligt het  ± 2000 ha grote Connemara National Park, welke het hele jaar geopend is. Bij het bezoekerscentrum beginnen twee bewegwijzerde wandelroutes. Bijna overal in de Connemara zie je de Twelve Bens  en de Maumturk Mountains.

In het zuiden van de Connemara bevinden zich duizenden meren ten midden van moerasland.  Clifden is een gezellig marktplaatsje en een goed uitgangspunt om de omgeving te verkennen. Aan het plein staan pubs en winkeltjes.

Oughterard, dat ook bekend staat als "de poort naar Connemara" is een dorp met vele pubs, cottages en kunstnijverheidwinkeltjes.

Info: www.connemaranationalpark.ie    www.clifdenchamber.ie/index.php


 

Kilmacduagh

Kilmacduagh
Kilmacduagh

Deze monastieke nederzetting ligt op de grens van de county's Galway en Claire en werd gesticht in de 7e eeuw door St. Colman MacDuagh.

Het werd het centrum van een nieuw bisdom , het bisdom Kilmacduagh wat betekent, "de kerk van de zoon van Duagh's". Het merendeel van de huidige gebouwen stammen uit de 11e eeuw en later.

Info:  http://www.stcolman.com/life_monastery.html