COUNTY KERRY


Killarney

Killarney National Park
Killarney National Park

Killarney ligt niet alleen ideaal voor het verkennen van de Ring of Kerry , maar ook voor het zuidwesten van Ierland. De stad is erg gezellig met veel pubs, restaurants, souvenirshops enz.

De meeste bezoekers komen vooral naar Killarney om zijn schitterende meren, die alle drie liggen in het Killarney National Park. De Upper Lake is het kleinste van de drie en Lough Leane de grootste. Muckross Lake en Lough Leane zijn het beste te zien vanaf Dinis Island.

Muckross House and Gardens ligt dichtbij de oever van de Muckross Lake, ten midden van Killarney National Park.

In Muckross House zijn de kamers ingericht in de oude stijl en elegante levenswijze van de landeigenaren uit de 19e eeuw. De tuinen zijn prachtig, vooral wanneer de rododendrons en azalea's bloeien.

In het bezoekerscentrum kan men informatie krijgen over de flora en fauna van het National Park.

Gap of Dunloe is een indrukwekkende, door gletsjers uitgehouwen bergpas. De weg door het ravijn biedt een fantastisch gezicht op de kloof en de drie meren. Deze kloof is erg geliefd bij fietsers en wandelaars.

Vanuit Kenmare komende, kom je in Killarney langs de Ladie's View, het dankt zijn naam aan de hofdames van koningin Victoria die deze plek in 1861 bezochten en zeer onder de indruk waren van het uitzicht. 

Info:  http://www. killarney.ie   www.heritageireland.ie/en/South-West/MuckrossHouseandGardens/


 

Ring of Kerry

Skellig Island
Skellig Island

The Ring of Kerry op het schiereiland Iveragh voert langs schitterende dorpjes, woeste kusten en kliffen vanwaar je een schitterend uitzicht hebt over de eilandjes voor de kust

Killarney is het begin en eindpunt van de Ring of Kerry.

Killorglin is een dorpje gelegen aan de rivier de Laune en vooral bekend om zijn jaarlijks gehouden Puck Fair. Op deze jaar en veemarkt wordt een wilde geit tot 'koning' gekroond.

Tralee is vooral bekend om zijn "Rose of Tralee", een van de grootste festivals van het land. Het festival begint op vrijdag met de Rose Ball, de event van het jaar. Op zaterdag is er oa. de Rose Parade en vuurwerk/ Ook wordt er ieder jaar een Rose of Tralee miss verkiezing gehouden.

Tralee heeft een treinverbinding met Dublin en Cork.

In Glenbeigh is de Kerry Bog Village een van de belangrijkste attracties van Kerry, het biedt inzicht hoe de mensen in de 18e eeuw in Ierland werkten en leefden.

Caherciveenligt aan de voet van de berg Beentee. Het is de geboorteplaats van Daniel O'Connell, De 'Bevrijder van Ierland' ( 1775-1847 )

Iets ten noorden van Caherciveen liggen twee stenen ringforten, .Leacanbuail en Cahergall.

Skellig Experience Centre is eigenlijk een must voor bezoekers van de Ring of Kerry. In het bezoekerscentrum op Valentia Island krijgt men oa. inzicht in het leven van monnikken uit de 6e eeuw.

Op Great Skellig staat een klooster uit de 6e eeuw en komt voor op de werelderfgoedlijst van de Unesco.

Staigue Fort is een goed bewaarde fort en tevens een van de mooiste en grootste van Ierland.

Het heeft een muur van zes meter hoog en vier meter dik aan de basis en twee meter aan de top. Het fort ligt in de buurt van Castlecove.

Tussen de steden Kenmare en Waterville ligt het pittoreske plaatsje Sneem. met zijn vrolijke gekleurde cottages en een fraai dorpsplein met pubs, ambachtelijke winkels en restaurants. Sneem kent vele beroemde bezoekers zoals, Bernard Shawm Charles de Gaulle en Charlie Chaplin om maar een paar te noemen.  Info: www,ringofkerrytourism.com     www.skelligexperience.com


 

Dingle Peninsula

Fungie
Fungie

Schiereiland Dingle is gelegen in County Kerry. Het is vooral bekend om zijn schone stranden en prachtige landschappen, maar ook vanwege de dolfijn Fungie die in Dingle met de boten meezwemt en zijn 'kunsten vertoont'. De stad Dingle heeft een bruisende vissershaven en veel bars, pubs. winkeltjes en restaurants. Vanuit Dingle Marina vertrekken boten om dolfijn Fungie te zien, maar ook zwemmend kun je Fungie tegenkomen.  De rit naar de stad Dingle leidt langs het 5 km. lange strand van Inch, vooral bekend van de film Ryan's Daughter.

Dunbeg Fort is een van de best bewaard gebleven ringforten uit de IJzertijd in Ierland. De locatie (op een steile rotswand in Dingle Bay, aan de voet van Mount Eagle op de Slea Head Drive ) maakt het een van de meest dramatische archeologische sites op het schiereiland.  Dunbeg Fort is gelegen in het plaatsje Fahan, 14 km ten westen van Dingle.

Dunquin staat bekend om zijn geweldige natuurschoon, het spectaculaire uitzicht op de Blasket eilanden, de ruige rotsen en zijn pittoreske smalle paden. Dit en Dunquin Pier kom je ook vaak tegen op ansichtkaarten, in toeristische brochures en kalenders over Ierland. Gallarus Oratory, een piepklein kerkje in de vorm van een omgekeerde boot, staat aan de haven van Smerwick.   

Info: www.dingle-peninsula.ie     www.dingle-region.com

Dunquin Pier
Dunquin Pier

 

Kenmare

Centrum Kenmare
Centrum Kenmare

Kenmare is een prima beginpunt voor het verkennen van de Ring of Kerry en de Beara Peninsula. Het is een echt toeristen stadje met veel hotels en vakantiewoningen. Er zijn in Kenmare zeer goede restaurants en voor gezelligheid is men hier in de pubs ook op zijn plaats.

Op een open plek bij de rivier vlak bij Market Street , staat de Druid Circle, een prehistorische cirkel van 15 stenen.

De ruige Ring of Beara ligt ten zuiden van Kenmare. Het gebied tussen Kenmare en ongeveer Ardgroom hoort bij County Kerry, de rest hoort bij County Cork. 

  Info: www.kenmare.ie/index.php


Kissane Sheepdog Farm ( Molly's Gap )

"Molly's Gap" is een pas op de waterscheiding van het schiereiland Iveragh en heeft een prachtig uitzicht naar het noorden van de Macgillycuddy"s Reeks.

Het is een prachtige plek op de "Ring of Kerry", tussen Kenmare en Killarney.


Hier vind je o.a. de " Kissane Mountain Sheep Farm" van John Kissane. Hij heeft een aantal zeer goed getrainde Border Collies die hem elke dag helpen.

Zes keer per jaar brengt John alle schapen terug naar de boerderij om te controleren of ze gezond zijn en hen de inentingen te geven die ze nodig hebben.

Eenmaal per jaar worden de schapen geschoren, dit gebeurt altijd in de zomermaanden. John wordt daarbij geholpen door 2 tot 3 Border Collies. Op de boerderij zijn meerdere Border Collies, sommige zijn nog jong en moeten nog veel leren. Zonder de honden zou John niet in staat zijn de schapen van de bergen te halen. Er zijn ongeveer 1000 schapen en ze worden in groepen gehaald en naar de boerderij gebracht.


Tijdens de "Sheepdog" demonstraties kan men John en zijn honden aan het werk zien. 

Hij gebruikt diverse commando's zoals,

Left en Right, Come Bye, Look Back, Walk in, Sit, Stay en Stand.

Ook maakt hij armbewegingen en fluit hij.


Kijk op de website voor de demonstratie kalender.

http://www.kissanesheepfarm.com/visit.html