Silbury Hill

Silbury Hill is de grootste kunstmatige aardheuvel van Europa

 en met een doorsnede van 180 meter vergelijkbaar met de Egyptische piramides. 

Volgens brievem uit 1776, die gevonden zijn in de Britse bibliotheek in Londen, blijkt dat archeologen in de 18e eeuw een lange, dunne holte te hebben gevonden. De holte is twaalf meter diep en vijftien centimeter breed. Bij een tweede opgraving vonden ze stukken eikenhout en concludeerden ze dat er op deze plaats ooit een houten paal van twaalf meter hoog moet hebben gestaan. Deze zou stammen uit 2400 voor Christus. Info:  http://www.scientias.nl/het-mysterie-van-silbury-hill-is-opgelost/3833

Het maakt deel uit van de Avebury World Heritage site.

Info:  http://www.cropcirclesandmore.com/thoughts/201101silnl.html

Info:  http://translate.google.nl/translate?hl=nl&sl=en&u=http://www.english-heritage.org.uk/daysout/properties/silbury-hill/&prev=/search%3Fq%3Dsilbury%2Bhill%26hl%3Dnl%26rlz%3D1G1GGLQ_NLNL297%26biw%3D1920%26bih%3D953%26prmd%3Dimvns&sa=X&ei=5Yg0UJ78GYSX1AXTv4GQBg&sqi=2&ved=0CG4Q7gEwBw


Avebury

Avebury is een neolitische henge-monument gelegen in Wiltshire, ± 30 km. ten noorden van Stonehenge. Het dorp heeft de grootste stenen cirkel ( 1.3 km. in omtrek ) van Europa en is de meest populaire megalitische site na Stonehenge.  Zeer bijzonder is dat deze steencirkel het dorp Avebury en twee wegen omsluit.

Reeds 1000 jaar geleden zijn mensen zich binnen de steencirkel komen vestigen en daardoor is het een wonder dat de cirkel zo lang voor de buitenwereld verborgen is gebleven en pas in 1648 is ontdekt door oudheidkundige John Aubrey.

Waarschijnlijk bestond de cirkel oorspronkelijk uit 247 megalieten en nog eens 400 extra stenen voor de dubbele rijen stenen buiten de henge. Net als andere steencirkels is Avebury henge omgeven door een gracht. De zwaarste megaliet is de circa 65 ton wegende Swindon Stone, die bij de noordingang staat. De stenen variëren in grootte van 2.1 meter tot 5.5 meter. 

De site is vrij toegankelijk en ligt verspreid rond het dorp.

Avebury werd voor hun uitstekende prehistorische monumenten die dateren uit 3000 tot 1600 voor Christus in 1986 op de Werelderfgoedlijst van de Unesco geplaatst. Info: http://www.nationaltrust.org.uk/avebury/

Info:  http://translate.google.nl/translate?hl=nl&sl=en&u=http://whc.unesco.org/en/list/373&prev=/search%3Fq%3Dstonehenge%26start%3D10%26hl%3Dnl%26sa%3DN%26rlz%3D1G1GGLQ_NLNL297%26biw%3D1920%26bih%3D989%26prmd%3Dimvns&sa=X&ei=jts1UJT2O8Gi0QXJ_ICYAQ&ved=0CFgQ7gEwATgK


Stonehenge

Dit indrukwekkende prehistorische monument in het Engelse graafschap Wiltshire, bij Salisbury, is uitgeroepen tot de beste historische site van Groot Brittannie.

Het werd waarschijnlijk gebouwd tussen  ± 3000 en 1600 voor Christus in drie fasen, met een tijdspanne van 1500 jaar.

Het bestaat uit kringen van Menhirs, die weer omringd worden door een ringwal.

Ieder jaar wordt er in Stonehenge op 21 juni, de langste dag van het jaar, door veel mensen de zonnewende gevierd.

Info:  http://translate.google.nl/translate?hl=nl&sl=en&u=http://whc.unesco.org/en/list/373&prev=/search%3Fq%3Dstonehenge%26start%3D10%26hl%3Dnl%26sa%3DN%26rlz%3D1G1GGLQ_NLNL297%26biw%3D1920%26bih%3D989%26prmd%3Dimvns&sa=X&ei=jts1UJT2O8Gi0QXJ_ICYAQ&ved=0CFgQ7gEwATgK

Info:  http://www.visitwiltshire.co.uk/salisbury/about-the-area/5000-years-of-history/stonehenge


Clovelly

Dit prachtig gelegen visserdorpje in Noord-Devon, is een bekende toeristische bestemming.

Via de High-Street, met zijn 16e eeuwse witte huizen, loopt men 122 meter omlaag naar de haven.

Aangezien het dorp autovrij is moeten bezoekers hun auto boven parkeren.  Daar vind men ook het bezoekerscentrum voor informatie over Clovelly.

Info:  www.clovelly.co.uk


Tintagel

Deze spectaculaire gelegen ruines van Tintagel Castle bieden een fantastisch uitzicht over zee.

Het is in de 13e eeuw gebouwd door graaf Richard van Cornwall. Volgens oude legendes zou Tintagel de geboorteplaats zijn van Koning Arthur ( Camelot )

De overblijfselen van het kasteel zijn, mede door de ligging, nog zeer indrukwekkend.

Een pad over de klif leidt van het kasteel naar Tintagels Church, met Normandisch en Sachsisch metselwerk.

Info:  http://www.tintagel.co.uk   www.kingarthursknights.com/structures/tintagel.asp


Land's End

Land's End ligt in het zuidwesten van Cornwall en is het westelijkste punt van het Engelse vasteland.

Het is een populaire toeristische bestemming, met een unieke locatie en een geweldig uitzicht. Men kan er korte wandelingen maken langs het kustpad. Een gids met wandelroutes is te koop bij het Visitor Centre. Verder is er een Shopping Village en een restaurant.

Info:  www.landsend-landmark.co.uk/


Plymouth

Mayflower II
Mayflower II

Plymouth ligt in County Devon en heeft een van de grootste en mooiste natuurlijke havens van de wereld.

Het is vanuit de haven van Plymouth dat de Mayflower op 16 september 1620 vertrok naar Amerika, met aan boord 102 passagiers en 48 bemanningsleden.

Deze passagiers werden bij aankomst Pilgrim Fathers genoemd.

Ook Sir Francis Drake vertrok in 1577 vanuit Plymouth, met 5 schepen en 164 bemanningsleden, voor een reis om de wereld. 

In 1941 werd het centrum van Plymouth verwoesd en in de jaren '50 weer opgebouwd.

De Barbican is een doolhof van smalle straatjes en steegjes en grenst aan Sutton Harbour.

In New Street staat Elizabethan House, een prachtig gerestaureerde kapiteins woning. Andere attracties zijn de Plymouth Dome en het Aquarium.

Info:  www.plymouth.gov.uk/tourismandvisitors   http://www.ac.uk/drake 

www.mayflowersteps.co.uk/mayflower_index.html


Dartmoor

Dartmoor in County Devon is een heide en veengebied van ± 950 vierkante kilometer. Hier leven sinds de 10e eeuw pony's in het wild.

Het landschap ligt bezaaid met prehistorische overblijfselen en ook vond je er diverse rotsformaties zoals, de High Willhays ( 621m. ) Yes ( 619 m. ) Ryders Hill ( 515 m. ) Snowden ( 495 m. ) en Haytor ( 457 m. ).

Men kan hier prachtige wandelingen maken, bv. naar Becky Falls.

De film, The Hound of the Baskerville uit 1902 is in Dartmoor opgenomen.

Info:  www.dartmoor.co.uk/


Buckland in the Moor

Buckland in the Moor
Buckland in the Moor

Buckland in the Moor is een van de meest pittoreske dorpjes in Dartmoor. Het heeft nog geen 100 inwoners. De huizen hebben allen rieten daken en er staat een 15e eeuwse kerk. ( St. Peter's Church )


Postbridge

Clapper Bridge
Clapper Bridge

Postbridge ligt in Dartmoor , County Devon.

Het dorp bestaat maar uit een paar huizen en is vooral bekend om zijn Clapper Bridge, een brug uit de 13e eeuw.Info:   www.postbridge.net/


Bodmin Moor

Filmposter
Filmposter

Bodmin Moor is een heidelandschap dat nog steeds begraasd wordt door in het wild levende pony's. Ten noorden van de A30 liggen de granieten rotsen Rough Tor ( 400 m. ) en Brown Willy ( 417 m. ). Ten zuiden ligt Siblyback Lake en Dozmary Pool, waarvan gedacht werd dat het bodemloos was, totdat het meer in 1976 droogviel.( Op ongeveer een half uur wandelen van Bolventor ) Bolventor is een gehucht in het centrum van Bodmin Moor, wat vooral bekend is geworden door het boek van Daphne du Maurier, Jamaica Inn. Jamaica Inn was vroeger een herberg, gebouwd in 1750 en was een stopplaats voor koetsen. Nu is het een hotel met daarin het Daphne du Mauriers Smugglers Museum. ( gesloten in januari )

Later is Jamaica Inn verfilmd door Alfred Hitchcock.

Bodmin Moor heeft nog vele historische elementen, zoals middeleeuwse bruggen en de Keltische Holy Well of St. Nonna.

Verder kan men een bezoek brengen aan de Geevor Tin Mine.

Info:  www.bodminmoor.co.uk   www.geevor.com

http://www.jamaicainn.co.uk/