Petrov

Er zijn sinds de 15e eeuw door wijnmakers ongeveer 80 wijnkelders gebouwd in Petrov. 

De wijnkelders en het gebied er omheen wordt veel bezocht door toeristen.

Het is het hele jaar open voor het publiek. In de zomer is er vaak een wijnwinkel/bar geopend waar men lokale wijnen kan proeven.

Petrov ligt in het Hodonin district, een paar kilometer ten zuiden van Straznice.

 

 


Sraznice

Skanzen Straznice

 

Men begon met de bouw van het openluchtmuseum in 1973. Het concept is gebaseerd op het idee van hun initiatiefnemers om het voorbeeld van volksarchitectuur van individuele gebieden van Slovacko te laten zien,en daarom is het openluchtmuseum verdeeld in gebieden die deze regio's vertegenwoordigen. Er zijn in totaal 64 gebouwen op het terrein en beplant met groen die passen bij de oorspronkelijke omgeving.

 

In de gebouwen worden de ambachten het hele seizoen aan de bezoekers gepresenteerd. Je ziet bijvoorbeeld het werk van een pottenbakker, weven op een weefgetouw, handgemaakte schoenen, manden maken en nog veel meer.

Info: skanzenstraznice.cz


Vbrice

Vrbice maakt deel uit van het district Breclav. Het dorp staat als een eiland tussen een zee van wijngaarden. Het dorpsleven hier draait om de wijnproductie. In het latere deel van de 17e eeuw begonnen mensen met gewelfde kelders te bouwen die dienden als verwerkingseenheden. Deze zijn nu onderdeel van de oudere 'Na Sklepech' sectie van de kelders. 

De beroemdste Straz-kelders werden gebouwd door in de 18e en19e eeuw in de zandsteen heuvel van het dorp te graven. De lange gangen gevuld met wijn kunnen worden bereikt via de mooie stenen ingangen, die eruit zien als kleine huizen en versierd met gotische bogen. De muren van de kelders zijn bedekt met een soort schimmels, die helpt bij het creëren van de juiste omgeving voor de wijn om te rijpen. 

De grootste kelder van Vrbice, U Jezirka, gaat zeven verdiepingen diep. 

Vrbice ligt ten zuiden van Kobyli.

Info: regiontourist.cz