National Museum of Romanian History

Het Nationaal Museum is gevestigd in een neoclassicistisch paleis uit het einde van de negentiende eeuw,  in de historische wijk Lipscani , aan de Calea Victorei.

Voordat het een museum werd , was hier het hoofdkantoor van de Nationale Post gehuisvest.

Het museum herbergt artifacten van de prehistorie tot de moderne tijd.

 

De permanente tentoonstelling Lapidarium is te zien in een speciaal geconstrueerd gebouw, zodat de levensgrote kopie van de basis van de Zuil van Trojanes tentoongesteld kan worden.

 

Tevens is er een permanente tentoostelling van de Roemeense kroonjuwelen en de Pietroaseleschat.

Lees hier verder

 


Dimitri Gustri National Village Museum

Mooi gelegen openluchtmuseum in het noorden van Boekarest. Het museum lat zien hoe er werd geleefd op het Roemeense platteland. Men vindt hier o.a.  boerderijen , woonhuizen en kerken die vanuit heel Roemenië hier naartoe zijn gebracht. 

Het museum beslaat een oppervlakte van 14 ha. met 380 monumenten.

Lees hier meer


Roemeens Atheneum ( Ateneul Român )

Het gebouw dateert uit 1888 en geeft onderdak aan het Filharmonisch orkest, dat naar Georg Enescu is vernoemd.

Het Atheneum is in neoklassieke stijl gebouwd , aangevuld met romantische elementen. Voor het gebouw is een klein park en een standbeeld van de Roemeense dichter Eminescu.

 


Dealul Mitropolei en Patriarchal Church

Dealul Mitropolei , ook wel Dealul Patriarhiei genoemd , is een kleine heuvel in  Boekarest.

Het is een belangrijk historisch , cultureel , religieus en toeristische punt  in de stad. Een reeks gebeurtenissen in de geschiedenis van Roemenië zijn nauw verwant aan deze plaats. 

 

De kerk gewijd aan de heilige keizers Constantijn en Helena , werd tussen 1654 en 1658 gebouwd door Constantijn Serban Basarab en zijn vrouw Balasa en ingewijd tijdens het bewind van Mihnea III in 1658.

Direkt na de wijding werd de kerk omgevormd tot het Metropolitanate van het land. Na de eerste wereldoorlog werd het Metropolitanate omgevormd tot een Patriarchaat.

Lees verder wikipedia