Wolfgangssee

Wolfgangsee

De Wolfgangsee ligt in de regio Salzkammergut en is een populaire bestemming.

Het meer nodigt uit om te ontspannen en te genieten van het water en de natuur. Wandel langs het meer naar naburige steden of geniet op een van de vele terrassen aan het meer , een strandcafe of een van de vele stranden.

Alle denkbare watersporten worden rond het meer aangeboden. Op het Wolfgangsee varen de zes schepen van de Wolfgangseeschiffahrt meerder keren per dag tussen de zeven scheepsstations rond het meer,  een unieke gelegenheid om het meer en de naburige steden te verkennen.

Info: stwolfgang-at

Info: wolfgangseeschiffahrt

Info: Im Weissen Roessl wikipedia.de

 

Schafbergbahn

Deze rode trein rijdt van Sankt Wolfgang naar de top van de Schafberg. In ongeveer veertig minuten wordt bijna 1200 meter afgelegd en het wordt daarom ook wel als de snelste tandradbahn van Oostenrijk gezien. Bovenop de berg is een restaurant met terras.

Info: indebergen.be

Een andere manierom de bergwerld rond de Wolfgangsee te ontdekken is via de panoramische route "Postalmstrasse" tussen Strobl en Abtenau. Een van de mooiste panoramawegen van het Salzburgerland brengt je naar het hoogplateau Postalm.


Hallstatt

Hallstatt is één van de populairste en meest bezochte dorpjes van Oostenrijk. Het ligt ingeklemd tussen de Hallstättersee en het Dachsteinmassief. De oude binnenstad van Hallstatt is idyllisch gelegen aan de zuidwestelijke oever van de Hallstättersee. Het dorp ontleent zijn naam aan de nabijgelegen zoutmijn en is gelegen rond een Marktplein, omringd door traditionele huizen, winkels en cafés. Het dorp was tot in de jaren 60 van de 20e eeuw enkel via het meer te bereiken. 

 

Hallstatt ligt in het hart van het cultuurlandschap Hallstatt -Dachstein

( Salzkammergut ) dat in 1957 door Unesco tot werelderfgoed is verklaard. 

 

De Hallstättersee is 8.5 km lang, de maximale breedte is 2.3 km,  en de diepte is maximaal 125 meter. Het meer wordt omgeven door beboste hellingen en wordt omringd door vele fiets en wandelpaden.

 

Een van de mooiste uitzichten op het dorp is vanaf het populaire fotopunt in de wijk Römisches, op slechts korte afstand van het Marktplein. een andere uitzichtspunt is vanaf de historische Rudolfsturm, Dit oude fort is alleen via loopbruggen te bereiken, het werd gebouwd om de mijnen te verdedigen tegen indringers en doet nu dienst als restaurant en uitkijktoren.

Info; rudolfsturmhallstatt.at

Info: hallstatt.net

Info: wikipedia.de

Info: Fotopoint Römisches

 

Hallstatt Zoutmijn ( Salzwelten )

 

De Hallstatt zoutmijn is de oudste zoutmijn ter wereld. Het bestaat uit 21 niveaus en verschillende kleinere schachten.

Info: salzwelten-at

Info: tours